Thailand - onsdag den 10. marts 2004


På sejltur

Tilbage

Jeg havde forgæves forsøgt at få billetter til en tur til Phang Nga med sejlskib. En romantisk tur, sagde brochuren, som vi havde fået på vores resort. Det ville Marie gerne prøve - og hvem siger nej til sådan en invitation???

Vores lokale turarrangør lige over for resortet havde forgæves forsøgt og insisterede på at prøve igen her til morgen, selv om hun egentlig holdt lukket denne og de næste 3 dage.

Kl. 8:45 ringede arrangøren nede fra receptionen. Hun havde bestilt turen og skrevet en voucher til os. Prisen var 4.000 bath for os begge. 640 kr. for turen, en 5 retters menu og gratisk øl/vin/vand. Det skulle blive spændende.

Efter morgenmad, var det pool-time. Der var chancer for sol, så vi måtte hellere få et "skud" inden vi skulle hjem. Igen havde vi hele pool-området helt for os selv.

Middagsmaden gik vi på jagt efter i nærheden af Den Danske Kro. Der var dog ingen, der turde foreslå, at vi gik på dansk restaurant, nu da der var udsigt til dansk mad i løbet af få dage... Næsten ved siden af fandt vi et cafeterieagtigt sted med et velassorteret menukort. Der var noget for os alle og det smagte helt perfekt. Måske var det det ideelle sted for vores sidste frokost på Phuket i morgen?

Så skulle de sidste indkøb ordnes. Jeg fik bl.a. et par pæne polo-shirts. Ekspedienten startede med 200 bath pr. shirt. Jeg bød ham 250 bath for 2. Vi pruttede lidt om prisen men kunne ikke blive enige. Han stoppede ved 300 bath og jeg 280 bath for 2. Så gik jeg udenfor for at vente på de andre, der stadig var i butikken. Han lod mig ikke vente længe, før han gav sig og alligevel ville sælge dem for 280 bath...

Et lille hvil på resortet og inden Marie og jeg skulle på sejltur, var der kaldt til en Irish Coffee på resortets nye restaurant.

Marie og jeg blev afhentet i en wan. Vi var foreløbig de eneste gæster og var selvfølgelig lidt spændte på, hvad vi nu begav os ud i. Ved viewpointet lige nord for Karon Beach blev der samlet et par mere op. De havde desværre fået opgivet forkert tid, så vi måtte vente ca. 30 minutter på dem. Så gik det hastigt videre til Patong Beach, hvor vi samlede et engelsk par op (de andre var fra Schweiz/Rusland). Dernæst til Phuket by, for at hente en guide og så gik det ellers stik nord på mod Laem Maphraow, hvor vi gik ombord på båden June Bahtra, der straks lagde fra kaj.

Vores guide bekendtgjorde, at vi var de eneste 6 passagerer på turen, så vi ville få båden for os selv - og hun et let job denne aften...

Vi sejlede for motor ud blandt en række øer, mens vi nød et glas køligt hvidvin. Båden havde vel plads til 20 - 30 passagerer, så der var fin plads til, at vi kunne være os selv og de 3 andre par virkede også til at være indstillet på at være alene.

Der blev hurtigt budt på forårsruller. Dertil et glas hvidvin. Vi nåede lige at få vores glas, da guiden proklamerede, at de var løbet tør for hvidvin - til schweizerens store utilfredshed. Han havde ellers lige kylet de første par glas ned.

Det blev en flot sejltur ud gennem noget, der mindede om en fjord med bjerge til flere sider. Vi passerede tæt forbi et par små øer og få minutter efter vi var sejlet forbi en lille fiskerbåd, blev vores motorer stoppet for at vi kunne nyde solnedgangen i fred og ro. Det virkede som en perfekt iscenesat forestilling med solnedgangen, en lille ø og den enlige fiskebåd mellem os og horisonten.

Da det flotte skue var oversået, blev der budt på buffet med 4 retter: Tom Yam suppe, ris, nudler, fiskeret og hel fisk. Derefter frugter. Til maden gik vi over på rødvin men som schweizeren sagde til et besætningsmedlem, da han smagte på rødvinen: "This is bad. Bring me a beer". Den flaske havde vist været åbent i flere dage. Vi gik også over til øl. Maden smagte til gengæld fint og der var nok af den. Da vi havde nydt maden i ro og fred, var det blevet helt mørkt. Motorerne blev atter startet, for at sejle os retur til havnen. Vi lagde os ud på fordækket, for at kigge på stjerner - og de fly, der fløj hen over os på vej fra/til Phuket lufthavn. Jo det med stjernerne var skam meget romantisk!

Tilbage i havn og afsted med bilen igen. Der var ikke meget trafik på vejene, så vi var hurtigt tilbage ved vores resort - kun 5 minutter senere end planlagt. Sørme om ikke de andre "stadig" sad i restauranten og drak drinks. De havde nu lavet andre ting i mellemtiden - bl.a. spist til aften på Kata Hill.

Vi hentede de sidste skjorter hos skrædderen og det blev til en enkelt vodka/lemon i fars og mors bungalow, inden vi gik til ro.

Vi havde en lang dag foran os i morgen - den sidste dag i Thailand...

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22